Backlinks – startpagina links

Bij een goede website promotie campagne mag een backlink campagne zeker niet ontbreken. Hiervoor zijn zeker startpagina links nodig.

Een backlink is een link van een andere website naar uw eigen website. Dit wordt ook wel een inkomende link genoemd. Elke link van de een website naar een uw website geeft een impuls voor uw website. Uw website wordt dan namelijk gemakkelijker gevonden, de bezoekers op de website met de link kunnen middels deze link namelijk op uw website terecht komen. Zoekmachine zoals Google gaan ook deze backlinks indexeren. Zoekmachines waarderen dergelijke links dus des te meer (back)links u heeft, des te hoger u in de zoekmachines komt, des te beter uw website te vinden is en des te meer bezoekers uw website zal trekken. En u weet, hoe meer bezoekers uw website trekt, hoe hoger uw omzet zal zijn.

Één van de manieren om backlinks te genereren is het plaatsen van links op diverse startpagina’s. Dit wordt ook wel link building genoemd en is onderdeel van het zoekmachine optimalisatie proces. Link building is het genereren van links van externe websites naar uw website, met natuurlijk als doel een hogere waardering in de zoekmachines te realiseren.

Het doel hierbij is om op zoveel mogelijk startpagina’s een backlink te krijgen. Veelal moeten deze (back)links worden aangevraagd. U kunt bijvoorbeeld een link proberen te krijgen op startpagina.nl, maar ook op relevante startpagina-dochters. Met name Google kijkt namelijk ook naar de relevantie van de link. Hebt u een website over asbest, dan is uw link “meer waard” als u een link plaatst op een startpagina-dochter over asbest dan over bijvoorbeeld sport. Wij beperken ons uiteraard niet tot startpagina.nl, er zijn namelijk heel veel startpagina’s die allemaal in onze campagne zitten. Klik hier voor een vrijblijvende offerte aan te vragen.