Linkedin Zakelijk

Naast onder andere Twitter en Facebook is ook LinkedIn een zeer veel gebruikt social media website. Anders dan andere social media richt LinkedIn zich op werkenden. Bij LinkedIn kan iedereen een gratis account aanvragen en een professioneel profiel aanmaken. U kunt vervolgens een virtueel netwerk op bouwen door uw profiel te linken aan andere profielen. Alle gebruikers kunnen vervolgens weer andere professionals uitnodigen en daarmee groeit het aantal mensen in LinkedIn alsmede uw virtuele netwerk.

Op deze manier kunt u bijvoorbeeld LinkedIn gebruiken om contact te houden met oud-collega’s of om mensen uit uw netwerk een aanbeveling te geven. Het aantal mensen dat u kunt bereiken is enorm groot omdat u niet alleen de mensen uit uw direct contacten kunt bereiken, maar ook contacten van contacten (second degree connections) en verder (third degree connections). Als u LinkedIn voor zakelijk gebruik inzet, kunt u op deze manier dus heel veel mensen tegelijk bereiken en heel eenvoudig uw website, uw diensten of uw producten promoten. Dit kunt u ook doen door lid te worden van een groep rondom een bepaald onderwerp, waarmee u vervolgens informatie kunt uitwisselen en uw netwerk nog verder kunt uitbouwen, vooral als dat onderwerp direct te maken heeft met uw bedrijf, dienst of product. Met behulp van de Network Statistics kunt u precies volgen wie er in uw netwerk zit en hoe groot uw netwerk precies is.

Om LinkedIn zakelijk goed in te kunnen zetten moet uw profiel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld dat het 100% gevuld moet zijn en dat er een professionele foto moet worden gebruikt. Maar daar stopt het niet mee. U dient ook regelmatig te checken wie uw profiel heeft bekeken en vervolgens contact met die mensen op te nemen, u dient uw profiel te promoten en interessante presentaties en stukken te plaatsen, aan te sluiten bij interessante groepen en ga zo maar door. Dit alles kunnen wij uiteraard uitstekend voor u verzorgen. Wij zorgen voor een groot zakelijk netwerk.

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie