Social media

Social Media is natuurlijk bij iedereen wel bekend, maar waarvoor dient het nou precies? Social Media is een bepaalde categorie internettoepassingen waarmee diverse informatie met elkaar kan worden gedeeld op een gebruiksvriendelijk en ook nog vaak hele leuke wijze. Hierbij moet u dan niet alleen denken aan informatie in de vorm van tekst, zoals nieuws of artikelen. Op social media kunt u geluid (zoals muziek en podcasts) en beelden (zoals foto’s en video’s) met elkaar delen. Social Media staat dan ook voor media dat u laat socialiseren met de omgeving waarin u zich bevindt.

Welbekende voorbeelden van internationale social media website zijn Twitter, YouTube, Facebook, LinkedIn, MySpace en natuurlijk Fatebook. Maar ook een website als WikiPedia is een social media website. Voorbeelden van Nederlandse social media zijn Hyves, Schoolbank en NuJij.

Bij social media speelt de website bezoeker een belangrijke rol. Die bepaalt over het algemeen de inhoud van de website. Bij Facebook kan iedereen eigen pagina’s aanmaken over zichzelf en zijn of haar bezigheden, compleet met foto’s en video’s en dergelijke. Bij Twitter kan iedereen zijn of haar belevingen delen met hun volgers, bij YouTube kunnen de gebruikers zelf video’s uploaden en bij WikiPedia kan iedereen zelf een artikel over een bepaald onderwerp aanmaken of die van anderen bewerken. Daarnaast kunnen gebruikers soms ook zelf de rangschikking van de content bepalen. Op bijvoorbeeld NuJij kunnen de gebruikers stemmen op elk nieuws artikel, waardoor de belangrijkste berichten (of althans die met de meeste stemmen) op de startpagina komen.

Al deze social media website kunt u ook inzetten om nog meer bezoekers naar uw website te trekken. Ook hiervoor hebben wij uitgebreide strategieën zodat ook u hier optimaal gebruik van kunt gaan maken. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.